2.5.2012

Pinaattitäytteinen calzone

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

2 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
0.5 tl suolaa
2 tl hunajaa
2 tl kuivahiivaa
4-5 dl hiivaleipäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä

täyte:

150 g tuoreita pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia
3 rkl pinjansiemeniä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g feta- tai salaattijuustoa (rasvaa 3%)
3 aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl hienonnettua persilijaa

voiteluun:

1 munankeltuainen

Valmistusohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen jogurtti, suola ja hunaja 1 h kulhossa. Sekoita kuivahiiva puoleen jauhomäärästä ja sekoita jogurtin joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Revi pinaatinlehdistä pois paksut lehtiruodot ja hienonna lehdet. Kiehauta pinaatit pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa.
  3. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja kaaviloi yhdeksi isoksi pyöreäksi levyksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille kaulimen avulla. Voit myös tehdä kuusi pientä calzonea: jaa taikina kuuteen osaan ja kauli jokainen pala pyöreäksi ohueksi levyksi.
  4. Levitä täyte taikinalevyn toiselle puolelle. Käännä tyhjä puoli täytteen päälle. Painele saumakohdat kiinni ja voitele.
  5. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 min., kunnes taikinakuori on ruskistunut ja pohja tuntuu napakalta. Viipaloi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi