Reseptit

Pinkit sushipalat

Pinkit sushipalat tuovat vaihtelua ja väriä juhlapöytään. Vegaanisina ja gluteenittomina ne sopivat jokaiseen ruokavalioon. Halutessasi voit tarjoilla niiden kanssa soijakastiketta ja sushi-inkivääriä.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinkit sushipalat

  • 2 dl puuro- tai sushiriisiä
  • 2 dl vettä

Riisin mausteliemi

  • 1 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 1 rkl etikkapunajuurenlientä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Lisäksi

  • 1 avokado
  • n. 10 cm:n pätkä kurkkua
  • 3 vartta kevätsipulia
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 1 tl wasabitahnaa

Valmistusohje

Pinkit sushipalat tehdään helposti näin:

1. Huuhdo riisi kylmässä vedessä, kunnes vesi on kirkasta. Keitä riisit vedessä hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Yhdistä mausteliemen ainekset, sekoita kunnes suola ja sokeri ovat täysin sulaneet liemeen. Mausta riisi hiukan jäähtyneenä liemellä ja sekoita varoen.

2. Vedä kurkku juustohöylällä varoen ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa avokaado ohuiksi viipaleiksi ja hienonna kevätsipuli. Sekoita majoneesi ja wasabi.

3. Vuoraa noin 20×24 cm oleva vuoka kelmulla ja painele puolet riisistä tiiviisti vuokaan. Nosta riisipeti vuoasta kelmun kanssa ja tee lopuille riisille samoin. Jätä riisipeti vuokaan ja sivele sen päälle wasabimajoneesi. Levitä avokado viipaleet majoneesin päälle ja sitten kurkkuviipaleet ja kevätsipuli.

4. Kumoa riisipelti kelmua apuna käyttäen täytteiden päälle. Painele se tiiviisti vuokaan, laita kelmu ja kevyt paino päälle. Anna vetäytyä kylmässä noin tunti ja leikkaa paloiksi tai kumoa kokonaiseksi kakuksi. Koristele pinkit sushipalat halutessasi viipaloidulla retiiseillä ja versoilla.

Katso myös: Sushineliöt

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo sashimisalaatti

X