Reseptit

Pinkki samppanjasorbetti

Samppanjasorbetti on hienostunut välisorbetti, sillä se ei ole liian voimakkaan makuinen. Sorbetin voi tarjoilla myös kevyenä, näyttävänä jälkiruokana, jos sen päälle kaataa pöydässä lorauksen samppanjaa vieraiden silmien edessä.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl roseesamppanjaa tai -kuohuviiniä
  • 1 dl jäähtynyttä sokerilientä (3 dl sokeria, 0,5 dl vettä)
  • 3 valkuaista

koristeeksi:

  • syötäviä kukkia esim. begonia

Valmistusohje

1. Valmista sokeriliemi keittämällä 1/2 dl vettä ja vajaa 3 dl sokeria, kunnes seos paksunee. Lisää kuohuviini desiin kylmää sokerilientä.

2. Vaahdota valkuaiset ja sekoita kuohuviiniin. Pane pakastimeen jäähtymään vuorokaudeksi ja sekoittele välillä.

Voit myös valmistaa sorbetin jäätelökoneessa.

X