Reseptit

Piparikalenteri

Joulun herkullisin kalenteri tehdään piparkakuista. Piparikalenteri syntyy helposti ja koristelussa saa päästää luovuuden valloilleen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparikalenteri

  • 250 g (1/2 pkt) pakastepiparkakkutaikinaa tai
  • 1/2 annosta itse tehtyä piparkakkutaikinaa
  • 1 annos pikeeriä
  • elintarvikevärejä
  • koristerakeita

Lisäksi:

  • paksua kartonkia
  • canvas-taulupohja

Valmistusohje

1. Kaulia piparkakkutaikina 3 millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla erilaisia piparkakkuja. Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Valmista pikeeri ja jaa se pariin kolmeen osaan värjäämistä varten. Tee pipareihin numerot ja kiinnitä koristeet pikeerillä. Anna pipareiden kuivahtaa hetki ja liimaa ne sitten kartongille pikeerillä. Saat kalenterista tukevamman, kun liimaat sen canvas-taulupohjan päälle.

X