Reseptit

Piparin makuiset wilhelmiinat

Herkulliset wilhelmiina-keksit viedään käsistä, mutta ne säilyvät tarpeen vaatiessa tiiviissä purkissa pari viikkoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Wilhelmina-keksit

  • 200 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 munankeltuainen
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 2 tl soodaa

Valmistusohje

Wilhelmiina-keksit leivotaan näin helposti: 

1. Vatkaa pehmeä voi sokereiden ja siirapin kanssa vaahdoksi. Erottele kananmunasta keltuainen. Sekoita kuivat aineet omassa kulhossaan. Lisää keltuainen ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet voi-sokeriseokseen. Sekoita taikina nopeasti murumaiseksi seokseksi.

2. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle 2 sentin paksuisia tankoja. Jätä tankojen väliin noin 10 cm tilaa, sillä taikina leviää reilusti paistettaessa.

3. Paista wilhelmiinoja 175-asteisessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Leikkaa keksitangot vinottain paloiksi lämpiminä. Tarjoa wilhelmiina-keksit  joulunajan kahvipöydässä tai glögin kanssa.

Saatat pitää myös gluteenittomista wilhelmiinoista, Ulla Svenskin kuorrutetuista pikkuleivistä tai lusikkaleivistä.

Lue myös: 8 x hurmaava pikkuleipä – ota talteen parhaat ohjeet!

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulun parhaat pikkuleivät

 

X