Reseptit

Piparin makuiset wilhelmiinat

9.12.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Herkulliset wilhelmiina-keksit viedään käsistä, mutta ne säilyvät tarpeen vaatiessa tiiviissä purkissa pari viikkoa.

Ainekset

200 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa

Valmistusohje

1. Vatkaa pehmeä voi sokereiden ja siirapin kanssa vaahdoksi. Lisää keltuainen ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nopeasti murumaiseksi seokseksi.

2. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle 2 sentin paksuisia tankoja. Jätä tankojen väliin noin 10 cm tilaa, sillä taikina leviää reilusti paistettaessa.

3. Paista wilhelmiinoja 175-asteisessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Leikkaa keksitangot vinottain paloiksi lämpiminä.