Piparin makuiset wilhelmiinat
Herkulliset wilhelmiina-keksit viedään käsistä, mutta ne säilyvät tarpeen vaatiessa tiiviissä purkissa pari viikkoa.
Ainekset
Wilhelmina-keksit
- 200 g pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 munankeltuainen
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 2 tl soodaa
Valmistusohje
Wilhelmiina-keksit leivotaan näin helposti:
1. Vatkaa pehmeä voi sokereiden ja siirapin kanssa vaahdoksi. Erottele kananmunasta keltuainen. Sekoita kuivat aineet omassa kulhossaan. Lisää keltuainen ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet voi-sokeriseokseen. Sekoita taikina nopeasti murumaiseksi seokseksi.
2. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle 2 sentin paksuisia tankoja. Jätä tankojen väliin noin 10 cm tilaa, sillä taikina leviää reilusti paistettaessa.
3. Paista wilhelmiinoja 175-asteisessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Leikkaa keksitangot vinottain paloiksi lämpiminä. Tarjoa wilhelmiina-keksit joulunajan kahvipöydässä tai glögin kanssa.
Saatat pitää myös gluteenittomista wilhelmiinoista, Ulla Svenskin kuorrutetuista pikkuleivistä tai lusikkaleivistä.
Lue myös: 8 x hurmaava pikkuleipä – ota talteen parhaat ohjeet!
Katso myös Kotiliesi.fi: Joulun parhaat pikkuleivät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous