1.5.2012

Piparipallot

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Piparipallot syntyvät näppärästi ilman kaulimista. Samasta taikinasta valmistuvat piparit toki myös perinteiseen tyyliin.

Ainekset

2 dl siirappia
200 g voita tai margariinia
1 rkl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
ripaus maustepippuria
2 munaa
2 dl sokeria
10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 dl kuohukermaa

pinnalle:

koristerakeita

Valmistusohje

Kiehauta siirappi, rasva ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto siirappiseoksen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos sekä kerma muiden aineiden joukkoon. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.

Anna taikinan kovettua jääkaapissa jonkin aikaa.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja litistä ne mataliksi. Paina pinnalle erilaisia koristerakeita. Paista piparipalloja 200 asteen uuninlämmössä 8–10 minuuttia.

Vihje

Voit tehdä samasta taikinasta perinteisiä piparkakkuja. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja, nosta ne leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteen uuninlämmössä noin 7 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi