Reseptit

Piparjuurella maustettu kesäkeitto

Kesäkeitto on raikas ruoka, jossa maistuvat ihanan tuoreet kasvikset ja juurekset. Piparjuuri tuo keittoon hurmaavaa kirpeyttä.

Teksti:
Marja Samuli
Kuvat:
Kari Hautala

Kesäkeitto on raikas ruoka, jossa maistuvat ihanan tuoreet kasvikset ja juurekset. Piparjuuri tuo keittoon hurmaavaa kirpeyttä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparjuurella maustettu kesäkeitto:

  • 8 pientä uuden sadon naattiporkkanaa
  • 400 g uuden sadon kukkakaalia
  • 8-10 kpl uusia pieniä perunoita
  • 4-5 retiisiä
  • 8 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl herneitä
  • 2 dl kermaa
  • 1-1 1/2 tl piparjuuriraastetta
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Piparjuurella maustettu kesäkeitto valmistuu näin.

1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Lohko kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele hyvin pestyt perunat sekä siistityt ja puolitetut retiisit.

2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Lisää herneet, kerma, piparjuuriraaste ja ripaus sokeria. Kiehauta seos ja tarjoa rapean leivän kera.

Katso myös Kotiliesi.fi: Keitto maistuu kesälläkin – katso 5 herkullista ohjetta!

X