Piparjuurella maustettu kesäkeitto
Kesäkeitto on raikas ruoka, jossa maistuvat ihanan tuoreet kasvikset ja juurekset. Piparjuuri tuo keittoon hurmaavaa kirpeyttä.
Ainekset
Piparjuurella maustettu kesäkeitto:
- 8 pientä uuden sadon naattiporkkanaa
- 400 g uuden sadon kukkakaalia
- 8-10 kpl uusia pieniä perunoita
- 4-5 retiisiä
- 8 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl herneitä
- 2 dl kermaa
- 1-1 1/2 tl piparjuuriraastetta
- ripaus sokeria
Valmistusohje
Piparjuurella maustettu kesäkeitto valmistuu näin.
1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Lohko kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele hyvin pestyt perunat sekä siistityt ja puolitetut retiisit.
2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Lisää herneet, kerma, piparjuuriraaste ja ripaus sokeria. Kiehauta seos ja tarjoa rapean leivän kera.
Katso myös Kotiliesi.fi: Keitto maistuu kesälläkin – katso 5 herkullista ohjetta!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous