Piparjuuri-porkkanapasta
Piparjuuri-porkkanapasta on edullinen ja helppo arkiruoka. Tuoreesta piparjuuresta tulee raikas ja juuri sopivan terävä pestokastike pastalle. Porkkanat leikataan lastuiksi kuorimaveitsellä. Kun ohuet lastut sekoittaa kuuman keitetyn pastan joukkoon, ne pehmenevät mutta säilyttävät rapsakkuutensa.
Ainekset
Piparjuuri-porkkanapasta
- 1 dl raastettua tuoretta piparjuurta
- 1 ruukku basilikaa tai lehtipersiljaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 rkl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
- 1/4 tl suolaa
- 3 porkkanaa
- 200 g nauhapastaa
Lisäksi
- 1 prk (200 g) raejuustoa
Valmistusohje
Piparjuuri-porkkanapasta tehdään helposti näin:
1. Kuori ja raasta piparjuuri kulhoon. Lisää basilikanlehdet, kuorittu valkosipulinkynsi, öljy ja siemenet. Mausta ripauksella suolaa. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
2. Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsellä lastuiksi.
3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ohjeen mukaan, valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon piparjuuripesto ja porkkanalastut. Nosta pasta-annosten päälle nokare raejuustoa.
Katso myös: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?
Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous