20.1.2016

Piparjuuri- tai tilliliha

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ruokavaikutteet tulivat Länsi-Suomeen usein lahden takaa Ruotsista. Sieltä ovat peräisin monet keittäen valmistetut liharuoat, myös tilli- ja piparjuuriliha.

Ainekset

1½ kg nuoren naudan tai vasikan lapaa ja etuselkää
1 pala selleriä
1–2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 tl suolaa
kokonaisia pippureita

Kastike

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl kokoon keitettyä lientä
1–2 tl etikkaa tai
2 rkl sitruunamehua
½ tl sokeria
3 rkl raastettua piparjuurta tai tillisilppua
1 dl kermaa

Valmistusohje

1. Huuhdo paloitellut lihapalat ja pane ne kattilaan lämpimään veteen. Lisää paloitellut kasvikset ja
mausteet. Hauduta liha hiljalleen kypsäksi.

2. Ota liha liemestä ja leikkaaluuttomiksi annospaloiksi. Siivilöi liemi. Keitä lientä kokoon, kunnes
sitä on jäljellä 6 dl.

3. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja keitinliemi vähän kerrallaan hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehua 5–10 minuuttia ja mausta se hapanimeläksi sitruunalla tai etikalla ja sokerilla. Viimeistele kastike kermalla ja raastetulla piparjuurella.

4. Kaada kastike lihapalojen päälle. Tarjoa perunoiden kanssa.

Katso myös:

Naudanliha-juurespata, Ruoka.fi
Piparjuuriliha, Ruoka.fi
Burgundilaispata, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi