piparjuuri-uunijuurekset
Reseptit

Piparjuuri-uunijuurekset

Piparjuuri-uunijuurekset tuovat vaihtelua perinteiseen. Juju on piparjuurivoissa, joka käännellään kuumien juuresten joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunijuurekset

  • 4 isoa perunaa
  • 1-2 porkkanaa
  • 1-2 palsternakkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suola
  • 2 rkl salviaa hienonnettuna

Piparjuurivoi

  • 75 g voita
  • 1-2 rkl piparjuurta raastettuna

Valmistusohje

Piparjuuri-uunijuurekset tehdän helposti näin:

1. Kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi.

2. Kääntele kulhossa kasvisten joukkoon hunaja, suola ja salvia.

3. Kaada juurekset leivinpa­perilla peitetylle uunipellille tai uunivuokaan ja paahda 220-­asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, tai niin että juurek­set ovat saaneet väriä ja ovat napakan pehmeitä.

4. Laita voi sulamaan kattilaan miedolle lämmölle. Anna sen hieman ruskistua.

5. Sekoita joukkoon piparjuuri ja anna maustua hetki. Kään­tele ruskistettu piparjuurivoi kuumien paahdettujen juu­resten joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulupöydän juurekset – Kotilieden parhaat reseptit joulun juuresherkuista

X