Reseptit

Piparjuuri-valkosipulipatonki

Kaikkien rakastama valkosipulivoipatonki saa lisäpontta piparjuuresta. Patonki leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl psylliumia
  • 2 tl suolaa
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl öljyä

Maustevoi:

  • 75 g pehmeää voita
  • 2 dl tuoreita yrttejä (esim. ruohosipuli, persilja) hienonnettuna
  • 3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl piparjuurta raastettuna

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon psyllium. Anna turvota 10– 15 minuuttia.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos veden joukkoon rivakasti käsin tai sähkövatkaimella. Lisää lopuksi öljy ja sekoita tasaiseksi.

3. Jaa taikina jauhotetulle pöydälle puoliksi ja kauli palat jauhojen avulla soikeiksi levyiksi. Levitä päälle maustettu voi ja rullaa levyt patongeiksi.

4. Nosta patongit leivinpaperoidulle pellille ja kohota noin 30 minuuttia. Leikkaa pintoihin viillot, voitele vedellä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki! Piparjuurta löydät raastettavaksi tuoreena ja käyttövalmiina tahnana tuubissa.

X