Piparjuuri-valkosipulipatonki
Kaikkien rakastama valkosipulivoipatonki saa lisäpontta piparjuuresta. Patonki leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ainekset
Taikina:
- 3 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 2 tl psylliumia
- 2 tl suolaa
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tattarijauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1/2 dl öljyä
Maustevoi:
- 75 g pehmeää voita
- 2 dl tuoreita yrttejä (esim. ruohosipuli, persilja) hienonnettuna
- 3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tl piparjuurta raastettuna
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon psyllium. Anna turvota 10– 15 minuuttia.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos veden joukkoon rivakasti käsin tai sähkövatkaimella. Lisää lopuksi öljy ja sekoita tasaiseksi.
3. Jaa taikina jauhotetulle pöydälle puoliksi ja kauli palat jauhojen avulla soikeiksi levyiksi. Levitä päälle maustettu voi ja rullaa levyt patongeiksi.
4. Nosta patongit leivinpaperoidulle pellille ja kohota noin 30 minuuttia. Leikkaa pintoihin viillot, voitele vedellä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki! Piparjuurta löydät raastettavaksi tuoreena ja käyttövalmiina tahnana tuubissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous