Reseptit

Piparjuurikalat

Pikkukalat muhivat maukkaiksi paketissa. Mausteena on tilliä, sitruunaa ja piparjuurta. Tarjoa kalat suoraan auki reväistyistä paketeista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g perattuja silakoita tai muikkuja
  • suolaa, pippuria
  • 75 g pehmeää voita
  • 1-2 rkl piparjuuritahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 purjon valkoinen osa
  • silputtua tilliä
  • 1.5 dl murustettua ruisleipää
  • paisto- tai leivinpaperia

Valmistusohje

1. Repäise paisto- tai leivinpaperista kaksi noin 50 cm:n arkkia. Taita arkit kahtia ja pane ne uunipellille.

2. Mausta peratut kalat suolalla ja pippurilla. Anna maustua jonkin aikaa.

3. Sekoita piparjuuritahna ja sitruunamehu pehmeään voihin. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Silppua tilli. Murusta ruisleipä joko käsin tai monitoimikoneessa.

4. Aseta kalat riviin kahtia taitettujen paperiarkkien väliin. Lisää kalojen pinnalle maustevoi, tilli ja purjorenkaat sekä murustettu leipä.

5. Laskosta arkkien reunat niin, että syntyy kaksi tiivistä pakettia. Halutessasi voit sitoa paketit paistonarulla. Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa kalat perunamuusin kanssa suoraan auki reväistyistä paketeista.

Lisää ruokia silakasta:

736215-silakat.jpg

Silakat uunissa

728720-silakkarullat.jpg

Silakkarullat Sisilian tapaan

973187-pestotaytteiset_silakkapihv.jpg

Pestotäytteiset silakkapihvit

Kotiliesi.fi: Silakkahampurilainen

X