Piparjuurisilakat
Limettimehulla ja suolalla kypsytetyt piparjuurisilakat ovat raikas kalaherkku uusien perunoiden kylkeen.
Ainekset
- 500 g tuoreita silakkafileitä
- 2-3 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
- 1 pieni kuivattu chilipalko murskattuna
- 1-1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
Valmistusohje
1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä. Valuta lävikössä. Poista fileistä nahka ja puolita fileet pituussuunnassa.
2. Sekoita kulhossa limetin mehu ja raastettu kuori sekä oliiviöljy. Lisää kaikki mausteet oreganoa lukuun ottamatta.
3. Kääntele silakkafileet kastikkeen joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna silakoiden marinoitua ja kypsyä hapon vaikutuksesta yön yli.
4. Lisää joukkoon oregano hetkeä ennen tarjoilua. Silakat säilyvät lasipurkissa jääkaapissa hyvinä muutaman päivän.
Lisää herkkuja silakasta:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous