Reseptit

Piparjuurivoissa paistetut ahvenet ja ruohosipulikastike

Piparjuurivoissa paistetut ahvenet tarjoillaan ruohosipulikastikkeen kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g ahvenfileitä
  • 5 rkl karkeita ruisjauhoja
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 25 g voita
  • 1 rkl raastettua piparjuurta

Ruohosipulikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

 

1. Mausta ahvenfileet suolalla ja valkopippurilla. Kääntele fileet ruisjauhoissa. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon piparjuuriraaste. Anna maustua 5 minuuttia. Siivilöi voi.

2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli ja keitä valkoviinin kanssa kattilassa 10 minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehua kokoon. Sekoita joukkoon ruohosipuli ja suolaa.

3. Paista ahvenfileet piparjuurivoissa ja tarjoile keitettyjen perunoiden ja ruohosipulikastikkeen kanssa.

X