Piparjuurivoissa paistetut ahvenet ja ruohosipulikastike
Piparjuurivoissa paistetut ahvenet tarjoillaan ruohosipulikastikkeen kera.
Ainekset
- 600 g ahvenfileitä
- 5 rkl karkeita ruisjauhoja
- ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
- 25 g voita
- 1 rkl raastettua piparjuurta
Ruohosipulikastike
- 1 salottisipuli
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Mausta ahvenfileet suolalla ja valkopippurilla. Kääntele fileet ruisjauhoissa. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon piparjuuriraaste. Anna maustua 5 minuuttia. Siivilöi voi.
2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli ja keitä valkoviinin kanssa kattilassa 10 minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehua kokoon. Sekoita joukkoon ruohosipuli ja suolaa.
3. Paista ahvenfileet piparjuurivoissa ja tarjoile keitettyjen perunoiden ja ruohosipulikastikkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous