Reseptit

Piparkakku-maitosuklaa -parfait

Tässä loistava vinkki pikkujouluihin. Piparkakku-maitosuklaa -parfait maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan tai vaikkapa ohuen piparkakun päällä. Koristeluun voi käyttää esimerkiksi vadelmia.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g maitosuklaata
  • pipareita
  • 0.5 dl sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1.5 dl ranskankermaa
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon kaksi hienonnettua piparkakkua. Sekoita keltuais-piparkakkuvaahto maitosuklaan joukkoon.

Vaahdota kerma, lisää ranskankerma. Sekoita kermavaahto varovasti suklaavaahtoon. Kaada massa kelmulla vuorattuun vuokaan ja jäädytä yön yli. Viipaloi ja tarjoile ohuen piparin päällä. Voit viimeistellä herkun marjoilla, kuten vadelmilla.

X