
Piparkakkujäädyke
Kermaista jäädykettä ja makean mausteisia piparkakkuja, ei huono!
Piparkakuilla maustettu jäädyke on jouluaterialle täydellinen lopetus.
Ainekset
Piparkakkujäädyke
- 2 valkuaista
- 2 keltuaista
- 100 g tomusokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl ranskankermaa
- 100 g murskattuja piparkakkuja
Valmistusohje
Piparkakkujäädyke valmistuu helposti näin:
1. Vaahdota ensin valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri eri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota viimeiseksi kerma.
2. Murskaa piparkakut esimerkiksi muovipussissa kaulimella painelemalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada jäädykemassa kakku- tai jäädykevuokaan. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.
3. Ota piparkakkujäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Jäädyke maistuu jouluaaton jälkiruokana esimerkiksi puolukkakastikkeen kanssa.
Saatat pitää myös kirpeänraikkaasta puolukkajäädykkeestä, mustaherukka-halvajäädykkeestä tai raidallisesta marjajäädykkeestä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään luumujäädyke helposti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous