Reseptit

Piparkakkupavlova

Piparkakkupavlova hurmaa. Sen pohja on maustettu kanelilla ja täyte piparkakuilla. Karpalot antavat kakulle sopivasti kirpeyttä. Voit tehdä pohjan jo pari päivää etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoamista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparkakkupavlova

  • 4 munanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
  • 2 1/2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 2 tl sitruunamehua

Piparkakkupavlova, täyte

  • 250 g karpaloita
  • sokeria maun mukaan
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • n. 6 piparkakkua

Valmistusohje

Piparkakkupavlova tehdään helposti näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 110-asteiseksi. Piirrä leivinpaperiin 20 cm:n kokoinen ympyrä esim. lautasen avulla. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Sekoita kaneli ja maissitärkkelys sokerin joukkoon.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeriseos vähän kerrallaan valkuaisvaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on tiivistä ja satii- ninhohtoista. Lisää lopuksi sitruunamehu ja jatka vatkaamista vielä hetki.

3. Levitä vaahto leivinpaperin päälle. Kuivata marenkia uunin keskitasolla noin 11/2–2 tuntia. Jos et käytä marenkia samana päivänä, säilytä se huoneenlämmössä kevyesti paperilla peitettynä.

4. Täytä kakku juuri ennen tarjoamista. Ota karpaloista osa koristeeksi ja painele loput siivilän läpi soseeksi. Mausta sose sokerilla. Vatkaa kerma ja 1 rkl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon murskatut piparkakut.

5. Levitä pohjan päälle kermavaahto, lisää karpalososetta sinne tänne ja vetele varovasti haarukalla niin, että syntyy kauniita kiehkuroita. Viimeistele piparkakkupavlova kokonaisilla karpaloilla.

Katso myös: Piparitaikina on tämän talven hittiherkku – leivo piparipullia ja testaa muita mahtavia piparkakkureseptejä!

Katso myös Kotiliesi.fi: Pavlova – jumalainen marenkikakku taipuu moneen makuun

X