Reseptit

Piparminttu-mansikkahillo ja skonssit

Aloita aamu skonsseilla, johon sipaistaan reilu kerros piparminttu-mansikkahilloa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

hillo (n. 3 dl)

  • 250 g mansikoita puhdistettuna
  • tilkka vettä
  • 1 iso piparmintun oksa
  • puolikas vaniljatanko halkaistuna
  • 125 g hillosokeria

skonssit (10-12 kpl)

  • 5 dl jauhoja
  • suolaa, sokeria
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl manteleita rouhittuna

Valmistusohje

Kesän paras aamu alkaa itse tehdyillä skonsseilla ja piparminttu-mansikkahillolla. Hillo on laktoositon ja gluteeniton.

1. Tee ensin hillo. Mittaa kattilaan kaikki ainekset hillosokeria lukuun ottamatta. Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10-15 minuuttia. Kuori hillon pinnalle syntyvä vaahto pois lusikalla. Ota kattila liedeltä, poista mintunoksat ja anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia pari kertaa sekoittaen. Purkita hillo noin 3 desin vetoiseen puhtaaseen purkkiin ja säilytä viileässä.

2. Valmista sitten skonssit. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää voi ja nypi seos tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä maito. Älä vaivaa taikinaa, jotta skonsseista tulee mureita.

3. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pöydälle noin sentin korkuiseksi levyksi. Paina taikinasta esimerkiksi juomalasin avulla pyöreitä skonsseja. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

4. Tarjoile skonssit lämpiminä mansikkahillon kanssa.

X