Reseptit

Piparminttu-mansikkahillo

Piparminttu-mansikkahillo on ihanan raikas. Se sopii tarjottavaksi paahdetun leivän tai itseleivottujen skonssien kanssa aamiaisella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparminttu-mansikkahillo (n. 3 dl)

  • 250 g mansikoita puhdistettuna
  • tilkka vettä
  • 1 iso piparmintun oksa
  • puolikas vaniljatanko halkaistuna
  • 125 g hillosokeria

Valmistusohje

Piparminttu-mansikkahillo valmistuu helposti näin:

1. Mittaa kattilaan kaikki hillon ainekset hillosokeria lukuun ottamatta. Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10-15 minuuttia.

2. Kuori hillon pinnalle syntyvä vaahto pois lusikalla. Ota kattila liedeltä, poista mintunoksat ja anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia pari kertaa sekoittaen.

3. Purkita piparminttu-mansikkahillo noin 3 desin vetoiseen puhtaaseen purkkiin ja säilytä viileässä.

Vinkki: Tarjoa piparminttu-mansikkahillon kanssa tuoreita, vastaleivottuja skonsseja. Maistuvampaa aamiaista saa hakea.

Katso myös Kotiliesi.fi: Hillo ilman sokeria – onko se lainkaan hilloa? Martat vastaavat 

X