Piparminttu-mansikkahillo
Piparminttu-mansikkahillo on ihanan raikas. Se sopii tarjottavaksi paahdetun leivän tai itseleivottujen skonssien kanssa aamiaisella.
Ainekset
Piparminttu-mansikkahillo (n. 3 dl)
- 250 g mansikoita puhdistettuna
- tilkka vettä
- 1 iso piparmintun oksa
- puolikas vaniljatanko halkaistuna
- 125 g hillosokeria
Valmistusohje
Piparminttu-mansikkahillo valmistuu helposti näin:
1. Mittaa kattilaan kaikki hillon ainekset hillosokeria lukuun ottamatta. Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10-15 minuuttia.
2. Kuori hillon pinnalle syntyvä vaahto pois lusikalla. Ota kattila liedeltä, poista mintunoksat ja anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia pari kertaa sekoittaen.
3. Purkita piparminttu-mansikkahillo noin 3 desin vetoiseen puhtaaseen purkkiin ja säilytä viileässä.
Vinkki: Tarjoa piparminttu-mansikkahillon kanssa tuoreita, vastaleivottuja skonsseja. Maistuvampaa aamiaista saa hakea.
Katso myös Kotiliesi.fi: Hillo ilman sokeria – onko se lainkaan hilloa? Martat vastaavat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous