Reseptit

Pippurinen konjakki-mansikkakuohu

Juhlajuomaksi pippurinen konjakki-mansikkakuohu on piristävä vaihtoehto perinteisen kuohuviinin tilalle.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl mansikoita
  • sokeria
  • rouhittua mustapippuria
  • konjakkia maun mukaan
  • kuohuviiniä

Valmistusohje

Valmista pippurinen konjakki mansikkakuohujuoma näin:

Tee ensin mansikkapyree.

Mittaa 5 dl mansikoita kattilaan, lisää makusi mukaan konjakkia, älä tee kuitenkaan pyreestä liian vahvaa, sokeria ja pari hyppysellistä rouhittua mustapippuria. Kiehauta ja soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Laita cocktailravistimen lasiosaan jäitä, pyreetä ja kuohuviiniä. Sekoita ja siivilöi juoma kuohuviinilasiin. Jätä lasiin vähän tilaa ja viimeistele juoma vielä kuohuviinillä. Voit myös rakentaa juoman suoraan kuohulasiin. Pane pohjalle pyree ja lisää varoen kuohuviiniä.

X