Reseptit

Pippurinen mansikka-parsasalaatti

Pippurinen mansikka-parsasalaatti saa säväyksen roseepippurista. Vihreä parsa, makea mansikka ja roseepippuri ovat kiehtova makuyhdistelmä.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pippurinen mansikka-parsasalaatti:

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 100 g pinaattia
  • 100 g salaattijuustoa
  • 1 rkl roseepippuria

Basilikaöljy:

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 1/2 dl öljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Irrota basilikanlehdet kulhoon, lisää öljy ja ripaus suolaa. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

2. Kuori parsat ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ja lohko mansikat.

3. Asettele ainekset kerroksittain tarjoiluastiaan. Valuta basilikaöljyä ja murenna salaattijuusto salaatin päälle.

Katso myös: Parsa-ricottasalaatti ja vaahterasiirappivinegrette

Kotiliesi.fi: Parsareseptit keväiseen herkutteluun

X