Reseptit

Pippurinen valkosuklaamousse

Pippurinen valkosuklaamousse saa jännittävän säväyksen suuta kihelmöivästä sichuaninpippurista. Herkku tarjotaan marjahillon kera.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pippurinen valkosuklaamousse:

  • 200 g valkosuklaata
  • 50 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl jauhettua sichuaninpippuria
  • 4 kananmunaa

Marjohillo:

  • 2 dl karpaloita tai puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Pippurinen valkosuklaamousse tehdään helposti näin:

1. Sulata suklaa voin kanssa. Erottele munista keltuaiset erikseen ja lisää kuumaan suklaapohjaan. Mausta seos jauhetulla pippurilla. Jos ei ole Sichuanin pippuria, voit murskata joukkoon punaista roseepippuria tai maustepippuria.

2. Kiehauta sokeria ja vettä siirappimaiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kuuma sokeriliemi vaahtoon koko ajan vatkaten. Nostele vaahto suklaaseoksen joukkoon.

3. Valmista marjahillo. Tee sokeriliemi ja kiehauta marjat liemessä hiukan soseutuviksi. Lusikoi hilloa annosmaljoihin kerroksittain valkosuklaamoussen kanssa. Tarjoa pippurinen valkosuklaamousse joulunajan jälkiruokana.

Katso myös: Valkosuklaa-minttivanukas

Katso myös Kotiliesi.fi: Kahden aineksen suklaamousse

X