Pippurinen valkosuklaamousse
Pippurinen valkosuklaamousse saa jännittävän säväyksen suuta kihelmöivästä sichuaninpippurista. Herkku tarjotaan marjahillon kera.
Ainekset
Pippurinen valkosuklaamousse:
- 200 g valkosuklaata
- 50 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl vettä
- 1/2 tl jauhettua sichuaninpippuria
- 4 kananmunaa
Marjohillo:
- 2 dl karpaloita tai puolukoita
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Pippurinen valkosuklaamousse tehdään helposti näin:
1. Sulata suklaa voin kanssa. Erottele munista keltuaiset erikseen ja lisää kuumaan suklaapohjaan. Mausta seos jauhetulla pippurilla. Jos ei ole Sichuanin pippuria, voit murskata joukkoon punaista roseepippuria tai maustepippuria.
2. Kiehauta sokeria ja vettä siirappimaiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kuuma sokeriliemi vaahtoon koko ajan vatkaten. Nostele vaahto suklaaseoksen joukkoon.
3. Valmista marjahillo. Tee sokeriliemi ja kiehauta marjat liemessä hiukan soseutuviksi. Lusikoi hilloa annosmaljoihin kerroksittain valkosuklaamoussen kanssa. Tarjoa pippurinen valkosuklaamousse joulunajan jälkiruokana.
Katso myös: Valkosuklaa-minttivanukas
Katso myös Kotiliesi.fi: Kahden aineksen suklaamousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous