Reseptit

Pippuripihvi ja paahdettuja perunoita

Pippuripihvi paahdetuilla perunoilla on varma valinta pihvinnälkään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sisäfileepihviä (à 150-180 g)
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 dl kermaa
  • tuoretta mustapippuria myllystä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 3-4 reilun kokoista Rosamunda-perunaa
  • pari oksaa rosmariinia hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Pippuripihvi ja paahdetut perunat maistuvat aina.

1. Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

2. Valmistele ensin perunat. Pese ne ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Sekoita pienessä uunivuoassa perunoiden joukkoon rosmariinia, sitruunamehu, rypsiöljy ja suolaa sekä mustapippuria. Paahda 220-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

3. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Paista pihvejä noin 2 minuuttia puoleltaan keskikovalla lämmöllä. Kääri pihvit folioon vetäytymään.

4. Lisää paistinpannulle kuohukerma, reilusti mustapippurirouhetta ja sinappi. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Asettele perunat lautasille, nosta päälle pihvit ja viimeistele kastikeella.

X