Reseptit

Pippuripossu ja uunikasvikset

Tee mehevän pippuripossun ja uunikasvisten seuraksi kastike ranskankermasta, sinapista ja piparjuuritahnasta. Näin edullinen juhla-ateria on valmis!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pippuripossu ja uunikasvikset

  • 1,2 kg porsaan niskaa eli kassleria
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kokonaisia tai rouhittuja pippureita (rosee, musta ja viherpippuria)
  • 1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1 rkl makeuttamatonta sinappia
  • 8 pientä perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso palsternakka
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 1 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • mustapippuria
  • timjamia

Valmistusohje

Pippuripossu ja uunikasvikset tehdään helposti näin:

1. Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.

2. Sekoita mausteet, hunaja ja sinappi öljyyn. Levitä seos lihan päälle. Paina lihamittari keskelle lihapalaa.

3. Kypsennä 160-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 80 astetta. Kypsennysaika on noin 2 1/2 tuntia. Anna lihan levätä folion ja pyyhkeen sisällä kasvisten kypsyessä.

4. Pese ja puolita perunat. Kuori ja paloittele juurekset. Hiero kasviksiin öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta juuresten päälle siirappia tai hunajaa. Mausta pippuripossu timjamilla. Kypsennä 210-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa pippuripossu ja uunikasvikset talvikauden pyhäateriana.

Katso lisää ruokia porsaan kaslerista:

Ylikypsä porsaanniska

Ylikypsä porsaanniska

Nyhtopossu

Nyhtöpossu ja tomaatti-chilikastike

Pippuri_possu

Pippuripossu ja piparjuurikastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään possupata kasslerista

X