Pippuripossu ja uunikasvikset
Tee mehevän pippuripossun ja uunikasvisten seuraksi kastike ranskankermasta, sinapista ja piparjuuritahnasta. Näin edullinen juhla-ateria on valmis!
Ainekset
Pippuripossu ja uunikasvikset
- 1,2 kg porsaan niskaa eli kassleria
- 1 rkl öljyä
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 rkl kokonaisia tai rouhittuja pippureita (rosee, musta ja viherpippuria)
- 1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
- 1 rkl makeuttamatonta sinappia
- 8 pientä perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 iso palsternakka
- 1 rkl öljyä
- 1 tl hiutalesuolaa
- 1 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- mustapippuria
- timjamia
Valmistusohje
Pippuripossu ja uunikasvikset tehdään helposti näin:
1. Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
2. Sekoita mausteet, hunaja ja sinappi öljyyn. Levitä seos lihan päälle. Paina lihamittari keskelle lihapalaa.
3. Kypsennä 160-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 80 astetta. Kypsennysaika on noin 2 1/2 tuntia. Anna lihan levätä folion ja pyyhkeen sisällä kasvisten kypsyessä.
4. Pese ja puolita perunat. Kuori ja paloittele juurekset. Hiero kasviksiin öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta juuresten päälle siirappia tai hunajaa. Mausta pippuripossu timjamilla. Kypsennä 210-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa pippuripossu ja uunikasvikset talvikauden pyhäateriana.
Katso lisää ruokia porsaan kaslerista:
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään possupata kasslerista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous