Reseptit

Pippuripossu ja uunikasvikset

23.9.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tee mehevän pippuripossun ja uunikasvisten seuraksi kastike ranskankermasta, sinapista ja piparjuuritahnasta. Näin edullinen juhla-ateria on valmis!

Ainekset

1,2 kg porsaan niskaa eli kassleria
1 rkl öljyä
1 1/2 tl suolaa
1 rkl kokonaisia tai rouhittuja pippureita (rosee, musta ja viherpippuria)
1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
1 rkl makeuttamatonta sinappia
8 pientä perunaa
2 porkkanaa
1 iso palsternakka
1 rkl öljyä
1 tl hiutalesuolaa
1 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia
mustapippuria
timjamia

Valmistusohje

1. Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.

2. Sekoita mausteet, hunaja ja sinappi öljyyn. Levitä seos lihan päälle. Paina lihamittari keskelle lihapalaa.

3. Kypsennä 160-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 80 astetta. Kypsennysaika on noin 2 1/2 tuntia. Anna lihan levätä folion ja pyyhkeen sisällä kasvisten kypsyessä.

4. Pese ja puolita perunat. Kuori ja paloittele juurekset. Hiero kasviksiin öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta juuresten päälle siirappia tai hunajaa. Mausta timjamilla. Kypsennä 210-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Lisää ruokia porsaan kaslerista:

Ylikypsä porsaanniska

Ylikypsä porsaanniska

Nyhtopossu

Nyhtöpossu ja tomaatti-chilikastike

Pippuri_possu

Pippuripossu ja piparjuurikastike

Kotiliesi.fi: Possupata kasslerista