Piri-piri-katkaravut ja aioli
Piri-piri-katkaravut on suosittu meksikolaisherkku. Tuliset katkaravut maistuvat leivän kanssa tai sellaisenaan aioliin dipattuina.
Ainekset
Piri-piri-katkaravut:
- 500 g jättikatkaravunpyrstöjä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 punainen chilipalko hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- suolaa
- 1 sitruuna lohkoina
Aioli
- 1 keskikokoinen kananmuna
- 1 tl dijoninsinappia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 dl auringonkukkaöljyä
Valmistusohje
Piri-piri-katkaravut ja aioli tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin aioli. Mittaa kaikki ainekset, öljyä lukuun ottamatta, sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoittimen terä kulhoon myös ja kaada päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin, kun seos alkaa saostua kulhon alaosassa, nosta hiljalleen sauvasekoitinta ylöspäin. Kun seos on kauttaaltaan vaaleaa ja tasaista, aioli on valmista. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
2. Valuta jättikatkarapujen pyrstöt lävikössä.
3. Mittaa öljy paistinpannulle ja anna sen kuumentua keskilämmöllä.
4. Lisää chili ja valkosipuli ja hauduta pari minuuttia. Varo ettei chili ja valkosipuli pala.
5. Lisää lämpöä ja lisää sitten ravut. Paista niin, että ravut saavat väriä mutta eivät sitkisty, 2-3 minuuttia. Mausta suolalla.
6. Jaa piri-piri-katkaravut lautasille. Lusikoi viereen aiolia ja koristele sitruunalohkolla.
Katso myös: Marinoidut jättikatkaravunpyrstöt
Katso myös Kotiliesi.fi: Korealaiset katkarapu-salaattikupit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous