Reseptit

Piri-piri-katkaravut ja aioli

Piri-piri-katkaravut on suosittu meksikolaisherkku. Tuliset katkaravut maistuvat leivän kanssa tai sellaisenaan aioliin dipattuina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piri-piri-katkaravut:

  • 500 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • suolaa
  • 1 sitruuna lohkoina

Aioli

  • 1 keskikokoinen kananmuna
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 dl auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

Piri-piri-katkaravut ja aioli tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin aioli. Mittaa kaikki ainekset, öljyä lukuun ottamatta, sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoittimen terä kulhoon myös ja kaada päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin, kun seos alkaa saostua kulhon alaosassa, nosta hiljalleen sauvasekoitinta ylöspäin. Kun seos on kauttaaltaan vaaleaa ja tasaista, aioli on valmista. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

2. Valuta jättikatkarapujen pyrstöt lävikössä.

3. Mittaa öljy paistinpannulle ja anna sen kuumentua keskilämmöllä.

4. Lisää chili ja valkosipuli ja hauduta pari minuuttia. Varo ettei chili ja valkosipuli pala.

5. Lisää lämpöä ja lisää sitten ravut. Paista niin, että ravut saavat väriä mutta eivät sitkisty, 2-3 minuuttia. Mausta suolalla.

6. Jaa piri-piri-katkaravut lautasille. Lusikoi viereen aiolia ja koristele sitruunalohkolla.

Katso myös: Marinoidut jättikatkaravunpyrstöt

Katso myös Kotiliesi.fi: Korealaiset katkarapu-salaattikupit

X