Reseptit

Pissaladière - provencelainen pizza

Pissaladière on provencelaisten vastine pizzalle. Pikkusuolaisen voi valmistaa vaikkapa annospiirakoina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 annos pizzataikinaa
  • 4 isoa sipulia viipaleina
  • 1 suikaloitu punainen paprika
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 tl tuoreita timjaminlehtiä
  • pari hyppysellistä chilihiutaleita

pinnalle:

  • (vastaraastettua parmesaania)
  • mustia kivellisiä oliiveja
  • anjovisrullia

Valmistusohje

Katuruokana myytävä pissaladière on provencelaisten vastine pizzalle. Pissaladièriä voi tehdä kokonaisen pellillisen tai taikinan voi kaulia pieniksi annospiirakoiksi.

Valmista pizzataikinan kohotessa täyte. Kaada öljy pannulle. Hauduta sipulit ja paprika pehmeäksi, mutta älä päästä ruskistumaan. Mausta seos suolalla, sokerilla, timjamilla ja chilillä.

Kauli kohonnut taikina joko pellin kokoiseksi levyksi tai pieniksi annospohjiksi. Levitä päälle sipulitäyte ja oliivit. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Pane anjovikset valmiiden piirakoiden päälle. Raasta päälle parmesaania.

X