Reseptit

Pistaasikalaa ja sitrussalsaa

25.1.2020 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tarjoa paistettu ahven- tai kuhafilee sesongin aurinkohedelmän, veriappelsiinin, kanssa. Saat reilusti makua ja vitamiineja.

Ainekset

Pistaasikala:

noin 500 g kuha- tai ahvenfileitä
1/2 tl suolaa
1 dl kuorittuja, suolattuja pistaasipähkinöitä

Paistamiseen:

öljyä

Sitrussalsa:

2 veriappelsiinia
1 limetti
1/2 pieni fenkoli
1/2 pieni punasipuli
1 ruukku korianteria
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa
muutama tippa tabascoa

Valmistusohje

1. Valmista ensin sitrussalsa. Kuori veriappelsiinit kuorettomiksi ja kalvottomiksi, leikkaa kuutioiksi. Pese limetti, raasta siitä kuori ja purista mehu.

2. Huuhtele fenkoli huolellisesti, poista kanta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri.

3. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään kulhossa.

4. Pyyhi kalafileet kuiviksi talouspaperilla ja ripottele päälle suolaa.

5. Murskaa pistaasipähkinät veitsellä pieneksi rouheeksi. Pyörittele kalafileet pähkinämurskassa.

6. Paista fileitä pannulla öljytilkassa kalafileen paksuudesta riippuen 2–4 minuuttia molemmin puolin.

7. Tarjoile sitrussalsaa paistetun pistaasikalan kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme