Reseptit

Pistou- eli basilikakastike

19.6.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 nippua basilikaa
4 valkosipulinkynttä
100 g raastettua parmesaania
1 kaltattu eli kuorittu tomaatti
1 dl hyvää oliiviöljyä
vähän lientä keitosta

Valmistusohje

1. Valmistus monitoimikoneessa: pane basilika ja valkosipuli koneeseen. Pyöräytä seos sileäksi. Lisää kuorittu tomaatti, josta siemenet on poistettu. Käynnistä kone hetkeksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana. Ohenna tarvittaessa keiton liemellä.

2. Valmistus käsin: Survo valkosipuli ja basilika tahnaksi huhmaressa. Lisää juustoraaste ja kuorittu tomaatti, josta siemenet on poistettu. Lisää öljy vähän kerrallaan hyvin sekoittaen.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme