Pistou- eli basilikakastike
Pistou- eli basilikakastike sopii mainiosti kalan kanssa tarjottavaksi. Jos sinulta ei löydy monitoimikonetta, voit valmistaa kastikkeen myös käsin.
Ainekset
- 2 nippua basilikaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 100 g raastettua parmesaania
- 1 kaltattu eli kuorittu tomaatti
- 1 dl hyvää oliiviöljyä
- vähän lientä keitosta
Valmistusohje
1. Valmistus monitoimikoneessa: pane basilika ja valkosipuli koneeseen. Pyöräytä seos sileäksi. Lisää kuorittu tomaatti, josta siemenet on poistettu. Käynnistä kone hetkeksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana. Ohenna tarvittaessa keiton liemellä.
2. Valmistus käsin: Survo valkosipuli ja basilika tahnaksi huhmaressa. Lisää juustoraaste ja kuorittu tomaatti, josta siemenet on poistettu. Lisää öljy vähän kerrallaan hyvin sekoittaen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous