19.6.2012

Pistou- eli basilikakastike

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 nippua basilikaa
4 valkosipulinkynttä
100 g raastettua parmesaania
1 kaltattu eli kuorittu tomaatti
1 dl hyvää oliiviöljyä
vähän lientä keitosta

Valmistusohje

1. Valmistus monitoimikoneessa: pane basilika ja valkosipuli koneeseen. Pyöräytä seos sileäksi. Lisää kuorittu tomaatti, josta siemenet on poistettu. Käynnistä kone hetkeksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana. Ohenna tarvittaessa keiton liemellä.

2. Valmistus käsin: Survo valkosipuli ja basilika tahnaksi huhmaressa. Lisää juustoraaste ja kuorittu tomaatti, josta siemenet on poistettu. Lisää öljy vähän kerrallaan hyvin sekoittaen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi