Reseptit

Pistou- eli basilikakastike

Pistou- eli basilikakastike sopii mainiosti kalan kanssa tarjottavaksi. Jos sinulta ei löydy monitoimikonetta, voit valmistaa kastikkeen myös käsin.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 nippua basilikaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 100 g raastettua parmesaania
  • 1 kaltattu eli kuorittu tomaatti
  • 1 dl hyvää oliiviöljyä
  • vähän lientä keitosta

Valmistusohje

1. Valmistus monitoimikoneessa: pane basilika ja valkosipuli koneeseen. Pyöräytä seos sileäksi. Lisää kuorittu tomaatti, josta siemenet on poistettu. Käynnistä kone hetkeksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana. Ohenna tarvittaessa keiton liemellä.

2. Valmistus käsin: Survo valkosipuli ja basilika tahnaksi huhmaressa. Lisää juustoraaste ja kuorittu tomaatti, josta siemenet on poistettu. Lisää öljy vähän kerrallaan hyvin sekoittaen.

X