Reseptit

Pistou-keitto

Pisotu on klassinen ranskalainen kasviskeitto, joka maistuu mahtavalta pestokastiketta muistuttavan yrttitahnan kera.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pistou-keitto

  • 1-2 sipulia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1-2 lehtisellerin vartta
  • 50 g lehtikaalia
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 prk (285 g) valkoisia papuja
  • 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1 mausteyrttikimppu (tai 2 laakerinlehteä ja 1 tl timjamia)
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 150 g vihreitä papuja
  • (basilikaa)

Pistou-tahna:

  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1/2 dl parmesaanijuustoa
  • 1/2 dl oliiviöljyä (extra virgin)
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää joukkoon paloitellut porkkanat, lehtiselleri ja lehtikaali, ja jatka kuullottamista. Lisää joukkoon tomaattimurska, pavut, kasvisliemi ja mausteet.

2. Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon pavut. Hauduta hetki ja tarkista maku. Tarjoa keitto pistoun kera.

3. Soseuta pistoun ainekset morttelissa tai sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi ja tarkista maku.

Vinkki: Bouqet garni on timjamista, persiljasta. laakerinlehdistä ja rosmariinista sidottu mausteyrttikimppu, joka upotetaan mausteeksi kiehuvaan keittoliemeen.

X