Reseptit

Pitakolmiot

Pitakolmiot ovat nopea pikkusuolainen, jotka säilyvät hyvänä jopa muutaman päivän.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt valmiita pitaleipiä
  • 100 g sulatettua voita
  • seesaminsiemeniä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Pita­kolmiot valmistuvat hetkessä uunin grillivastuksen alla, ja ne säilyvät hyvinä muutaman päivän.

1. Halkaise pitaleipä ja leikkaa puoliskot kolmioiksi. Sivele kolmiot sulatetulla voilla, sirota pinnalle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa.

2. Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes kolmiot saavat hieman väriä.

3. Kolmiot sopivat dipattavaksi, sellaisinaan syötäväksi tai käytettäväksi Fatoush- salaatissa.

X