Reseptit

Pitaleivät broileritäytteellä

Pitaleipää broileritäytteellä. Kelpo ruokavinkki täyttäväksi välipalaksi tai iltapalaksi.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 grahampitaleipää

Broileripihvit

  • 2 kuivaa vaalea leipäviipaletta
  • 1 dl vettä
  • 4 kevätsipulinvartta
  • 1 rkl Garam masala -mausteseosta
  • 1 tl kurkumaa
  • 0.5 tl cayennepippuria, suolaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g broilerin paistijauhelihaa

Jogurtti-kuminakastike

  • 1 dl ruokajogurttia
  • 1/4 tl jauhettua kuminaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • tuoretta kurkkua
  • minttua
  • 1 nippu jääsalaattia

Valmistusohje

1. Hienonna leipä kulhoon ja anna turvota nesteessä 5–10 minuuttia. Hienonna kevätsipuli. Mausta leipäseos ja lisää kevätsipuli, tomaattipyree ja jauheliha.

2. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin kahdeksan pientä pihviä. Paista pihvit kohtalaisella lämmöllä kypsiksi.

3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Viipaloi kurkku ja hienonna minttu ja salaatti.

4. Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan ja avaa taskuiksi. Jaa leipätaskuihin salaatti, minttu, kurkkuviipaleet ja broileripihvit. Valuta päälle kastiketta ja tarjoa välittömästi.

X