Pitsitorttu
Pitsitorttu on huolettoman leipurin unelma. Pohjat voivat olla eri paria, ja jos pitsi murenee, muruset voi ripotella kakun koristeeksi.
Ainekset
Taikina:
- 100 g voita
- 100 g mantelirouhetta
- 1 dl hienosokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl maitoa
- 1 rkl siirappia
Täyte:
- 5 dl vipikermaa
- 3 rkl sitruunatahnaa (lemon curd)
- sitrunamehua
Väliin ja päälle:
- 5 dl tuoreita marjoja
- 2 banaania
Valmistusohje
1. Pilko voi kattilaan. Lisää muut aineet ja sekoita. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes voi sulaa täysin. Levitä taikina neljäksi kiekoksi (halk. 15 cm) leivinpaperiarkkien päälle jokainen pohja omalle arkille. Pohjat leviävät paistamisen aikana, joten tee ne keskelle peltiä.
2. Kypsennä yksi pohja kerrallaan 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat ne paperista.
3. Tee täyte. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunatahna ja mausta sitruunamehulla.
4. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Levitä kermavaahtoa, banaaniviipaleita ja marjoja mantelilevyjen väliin. Jätä päällimmäinen levy ilman kermakuorrutusta. Tarjoa torttu mahdollsimman pian.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous