Reseptit

Pitsitorttu

24.5.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Pitsitorttu on huolettoman leipurin unelma. Pohjat voivat olla eri paria, ja jos pitsi murenee, muruset voi ripotella kakun koristeeksi.

Ainekset

100 g voita
100 g mantelirouhetta
1 dl hienosokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
1 rkl siirappia

Täyte:

5 dl vipikermaa
3 rkl sitruunatahnaa (lemon curd)
sitrunamehua

Väliin ja päälle:

5 dl tuoreita marjoja
2 banaania

Valmistusohje

1. Pilko voi kattilaan. Lisää muut aineet ja sekoita. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes voi sulaa täysin. Levitä taikina neljäksi kiekoksi (halk. 15 cm) leivinpaperiarkkien päälle jokainen pohja omalle arkille. Pohjat leviävät paistamisen aikana, joten tee ne keskelle peltiä.

2. Kypsennä yksi pohja kerrallaan 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat ne paperista.

3. Tee täyte. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunatahna ja mausta sitruunamehulla.

4. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Levitä kermavaahtoa, banaaniviipaleita ja marjoja mantelilevyjen väliin. Jätä päällimmäinen levy ilman kermakuorrutusta. Tarjoa torttu mahdollsimman pian.