Reseptit 24.3.2016

Pizza Bianca: ranskankermaa, artisokkaa ja herkkusieniä

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Pizza Biancaan tulee tomaattikastikkeen sijaan valkosipulilla ja oreganolla maustettua ranskankermaa.

Ainekset

pizzataikina

Täytteet

valkosipulilla ja oreganolla maustettua ranskankermaa
herkkusieniä
artisokkaa
oliiveja
mozzarellaa
basilikaa

Valmistusohje

1. Käytä pizzataikinaan tavallisten vehnäjauhojen sijasta tai ohella durumvehnäjauhoja, jotka tekevät taikinan helposti kaulittavaksi. Gluteeniton pizza syntyy gluteenittomista jauhoista ja sitkoa parantavasta psylliumjauheesta.

2. Alusta pizzataikina perusteellisesti pehmeän kimmoisaksi. Kohota taikina kunnolla, esimerkiksi jääkaapissa yön yli. Mitä pitempi kohotusaika, sitä maukkaamman pohjan ja helpommin käsiteltävän taikinan saat.

3. Kuumenna uuni maksimilämpötilaan. Pane pelti uuniin siksi aikaa, kun kaulit ja täytät pizzat. Voit paistaa pizzat ilman leivinpaperia. Jos käytät leivinpaperia, täytä pizzapohja leivinpaperin päällä, vedä uunivalmis pizza papereineen pellille ja laita uuniin. Paista pizzat heti täyttämisen jälkeen.

4. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä pizzaa yhtä aikaa. Vaihda peltien paikat päikseen paistamisen puolivälissä.

5. Laita pizzaan täytteitä kohtuudella. Satsaa laatuun.

Katso myös:
Valkoiset kantarellipitsat, Ruoka.fi
Kasvispizza viherpippurijuustolla, Ruoka.fi
Fenkoli-rosmariinipizza, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi