Reseptit

Pizzaletut chorizo-täytteellä

26.6.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

taikina:

0.5 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
0.5 dl ohrajauhoja
0,5-1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä
voita tai rypsiöljyä paistamiseen

täyte:

2 dl punaista pestoa
250 g juustoraastetta
150 g ohuita chorizo-viipaleita
tuoretta basilikaa ja rucolaa

Valmistusohje

Ruokaisat pizzaletut täytetään punaisella pestolla ja chorizo-makkaralla. Ohjeesta riittää aineksia noin kahdeksaan isoon räiskäleeseen.

1. Vispilöi maidon joukkoon jauhot ja suola. Lisää kananmunat ja rypsiöljy hyvin vatkaten. Jätä taikina hetkeksi turpoamaan. Paista taikinasta isoja räiskäleitä voissa tai öljyssä paistinpannulla tai muurikalla. (Tämä resepti toimii parhaiten eilisistä ylijääneistä räiskäleistä).

2. Sipaise lettujen pinnalle punaista pestoa, ripottele päälle juustoraastetta ja lisää vielä muutama chorizo-viipale.

3. Nosta räiskäleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia.

4. Viimeistele tuoreella basilikalla ja rucolalla.