Reseptit

Pizzapannari

Paista pannari uunissa melkein kypsäksi ja ripottele sen jälkeen päälle täytteet.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pizzapannari

  • 5 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 5 munaa
  • ½ tl mineraalisuolaa

päälle:

  • 1 paprika
  • 3 tomaattia
  • 2 sipulia varsineen
  • 150 g kinkkusuikaleita
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 150 g juustoraastetta (emmental-mozzarella)

Valmistusohje

Pizzapannari valmistuu näin:

Pizzapannari on niin helppotekoinen, että isommat koululaiset osaavat pyöräyttää itselleen sen vaikkapa koulun jälkeiseksi välipalaksi.

1. Vatkaa vehnäjauhot maidon joukkoon vähitellen kierrevatkaimella niin, että saat tasaisen taikinan. Vatkaa munat joukkoon ja mausta taikina mineraalisuolalla. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun ja paista 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

2. Käsittele pohjan kypsyessä pinnalle tulevat aineet. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä siemenet sekä kanta ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja sipulit renkaiksi.

3. Ota pannari uunista pois ja ripottele sen pinnalle paprika- ja kinkkusuikaleet sekä sipulirenkaat. Levitä niiden päälle tomaattiviipaleet ja ripottele niiden päälle kuivatut yrtit, pippurirouhe sekä juustoraaste. Pane pizzapannari takaisin uuniin ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.

4. Ripottele valmiin pizzapannarin päälle hienonnettuja tuoreita yrttejä. Anna vähän jäähtyä, leikkaa paloiksi ja syö salaatin tai kurkun ja tomaatin kanssa.

Kaipaatko lisää suolaisten pannukakkujen ohjeita? Kokeile vaikkapa  maukasta pinaatti-kukkakaalipannaria , juurespannaria tai blinipannaria.

Katso myös Kotiliesi.fi: Pinaatti-pannarimuffinit

X