Reseptit

Pizzapohja

8.5.2012 Teksti: Anna.fi

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4-5 dl durum- tai tavallisia vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
0.5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 dl lämmintä vettä (42˚ C)

Valmistusohje

Näin valmistat pizzapohjan:

1. Sekoita 4 dl jauhoja, suola ja kuivahiiva isossa kulhossa. Tee keskelle jauhoja syvennys ja kaada siihen öljy ja lämmin vesi. Sekoita neste jauhoihin vähitellen niin, että syntyy pehmeä ja notkea taikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia joko kulhossa tai leivinpöydällä. Anna taikinan kohota peitettynä noin 1 tunti.

2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa sitä pari minuuttia, kunnes ilma on poistunut taikinasta. Kauli taikina leivinpaperin päällä.

3. Levitä pizzapohjan päälle haluamasi täytteet ja kypsennä 225-250-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Jos käytössäsi on kiertoilmauuni, sopiva lämpötila on 225 astetta. Jos taas käytät tavallista uunia, saa uunin lämpötila olla 250 astetta. Pizza paistuu ripeimmin uunin yläosassa.

Ohjeen mukaan tehdystä pizzapohjan taikinasta syntyy yksi pellillinen tai kaksi isoa, pyöreää pizzaa (Ø noin 30 cm). Pizzapohjan ohje on helppo moninkertaistaa. 20:lle hengelle kannattaa tehdä ainakin viisi peltipizzaa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme