Reseptit

Pizzapohja ilman hiivaa eli leivinjauheella kohotettu

Pizzapohja ilman hiivaa eli leivinjauheella kohotettu syntyy vikkelästi. Ainekset vain sekoitetaan ja taikina on valmis. Tee paras pikapizza arkeen!

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pizzapohja ilman hiivaa

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 75 g voita tai margariinia
  • 2 dl maitoa

Valmistusohje

Pizzapohja ilman hiivaa eli leivinjauheella tehdään helposti näin:

1. Sekoita rasva kuiviin aineisiin, lisää maito, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja pizzapohja ilman hiivaa on valmis.

2. Kauli taikinasta jauhotetulla leivinlaudalla 4 pientä pyöreää pizzaa tai yksi pellillinen.

3. Levitä pizzapohjan päälle haluamasi täytteet ja kypsennä 225-250-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Vinkki: Tee itse raikas tomaattikastike pizzalle. Voit myös korvata itse tehdyn tomaattikastikkeen oreganolla, valkosipulilla ja pippurilla maustetulla tomaattimurskalla. Valuta murskasta enin neste pois ennen maustamista.

Katso myös Kotiliesi: Sopiiko pepperoni vai salami pizzaan paremmin? Pizzaharrastajat vastaavat – ja paljastavat parhaat täyteyhdistelmät

X