Pizzeriasalaatti ja salamisipsit
Pizzeriasalaatti sisältää kaalia, retiisejä, hunajamelonia ja rouskuvan rapeita salamisipsejä. Salaatin seurana maistuvat myös grillissä paahdetut ja sormisuolalla maustetut padron-paprikat ja roseeviini.
Ainekset
Pizzeriasalaatti:
- 1 kesäkaali
- 1 nippu retiisejä
- 100 g pepperonisalamia
- 1/2 hunajameloni
- 2 nippusipulia
Kastike:
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 2 tl sokeria
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tl oreganoa
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Pizzeriasalaatti ja salamisipsit tehdään näin:
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi retiisit. Sekoita kastike ja kaada kaalin ja retiisien joukkoon. Anna salaattipohjan maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.
2. Tee salamisipsit salaattipohjan maustuessa. Levitä pepperoniviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes viipaleet ovat rapeita. Siirrä valumaan talouspaperin päälle.
3. Leikkaa hunajameloni kuutioiksi, viipaloi sipulit varsineen ja sekoita salaattiin juuri ennen tarjoamista. Lisää salamisipsit salaatin pinnalle tai tarjoa ne erikseen.
Katso myös: Nektariini-mozzarellasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu kasvis-juustosalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous