Poke-kulho
Havaijilaishenkisessä poke-kulhossa on muun muassa raakamarinoitua lohta. Saat ruoasta hyvän annoksen D-vitamiinia.
Ainekset
- 300 g kirjolohta nahattomana fileenä
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl limetti- tai sitruunamehua
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1-2 tl chilikastiketta (esim. Srirachaa)
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 2 pientä avokadoa
- 2 dl (pakaste)mangokuutioita
- 100 g kurkkua
Lisäksi
- seesaminsiemeniä
- korianteria
Valmistusohje
1. Leikkaa kirjolohi 1 1/2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita soija, limettimehu, seesamiöljy ja chili-kastike keskenään. Kääntele marinadi lohipaloihin. Anna maustua noin tunti.
2. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Liuota suola ja sokeri viinietikkaan ja sekoita kypsän riisiin joukkoon. Jaa riisi syviin kulhoihin ja anna jäähtyä haaleaksi.
3. Paloittele avokado ja kurkku Lisää kulhoihin riisin päälle lohi-, avokado- ja kurkkupalat sekä mangokuutiot. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja tuoretta korianteria.
Lisää herkkuja lohesta:
Kommentit
Käytän kirjolohen sijaan norjalaista lohta .Tämä on hyvä alkuruoka juhlavaan illalliseen.
Kommentit
Käytän kirjolohen sijaan norjalaista lohta .Tämä on hyvä alkuruoka juhlavaan illalliseen.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous