Reseptit

Poke-kulho

Havaijilaishenkisessä poke-kulhossa on muun muassa raakamarinoitua lohta. Saat ruoasta hyvän annoksen D-vitamiinia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kirjolohta nahattomana fileenä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1-2 tl chilikastiketta (esim. Srirachaa)
  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 pientä avokadoa
  • 2 dl (pakaste)mangokuutioita
  • 100 g kurkkua

Lisäksi

  • seesaminsiemeniä
  • korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa kirjolohi 1 1/2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita soija, limettimehu, seesamiöljy ja chili-kastike keskenään. Kääntele marinadi lohipaloihin. Anna maustua noin tunti.

2. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Liuota suola ja sokeri viinietikkaan ja sekoita kypsän riisiin joukkoon. Jaa riisi syviin kulhoihin ja anna jäähtyä haaleaksi.

3. Paloittele avokado ja kurkku Lisää kulhoihin riisin päälle lohi-, avokado- ja kurkkupalat sekä mangokuutiot. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja tuoretta korianteria.

Lisää herkkuja lohesta:

lohi-avokadoceviche

Lohi-avokadoceviche

Korianteri_limettigraavattu_lohi

Korianteri-limettigraavattu lohi

lohipastrami

Lohipastrami

Kotiliesi.fi: Lohiceviche

X