7.6.2012

Pollo alla veneta eli italialainen kanapata

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pekoni ja pavut antavat herkulliselle italialaiselle kanapadalle täyteläisyyttä.

Ainekset

2–3 dl kidney- tai pintopapuja
3 viipaletta savupekonia suikaloituna
4 broilerin rinta- tai koipireisipalaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
vehnäjauhoja
1 sipuli hienonnettuna
2 lehtisellerin vartta viipaloituna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 tomaatti
2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Nosta pavut likoamaan runsaaseen kylmään veteen edellisenä päivänä. Valuta ne ja keitä uudessa vedessä lähes kypsiksi eli noin 40–50 minuuttia. Valuta keitinliemi ja ota talteen.

2. Ruskista pekonisilppu kasarissa. Nosta pekonit paperille valumaan, mutta jätä rasva kattilaan.

3. Paloittele broilerit kahteen osaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele vehnäjauhoissa. Ruskista broilerinpalat useassa erässä pekoninrasvassa. Lisää öljyä pannuun tarvittaessa. Nosta broilerit syrjään ja pidä lämpimänä esimerkiksi uunissa.

4. Siirrä pekonit pannuun ja lisää sipuli, selleri ja valkosipuli. Anna kuullottua viitisen minuuttia. Lisää viini, broilerinpalat, pavut ja yrtit. Hauduta kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää tarvittaessa papujen keitinlientä.

5. Tarkista maku ja ripottele päälle kuutioitu tomaatti ja hienonnettu persilja. Tarjoile riisin tai pastan kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi