popcorn-näkkäri
Reseptit

Popcorn-näkkäri

Keveistä popcorneista valmistuuyllättävä näkkäriherkku. Kokeile ja ihastu!
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Popcorn-näkkäri

  • n. 2 1/2 l popcorneja (1⁄2 dl öljyä + 1 dl maissinjyviä)
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valmista popcornit isossa kattilassa öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hetki.

2. Sekoita kulhossa munat, siemenet, siivilöity perunajauho ja suola. Kääntele popcornit huolellisesti munaseoksen joukkoon.

3. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi (n. 28 cm x 28 cm) leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista näkkäriä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Leikkaa näkkäri heti paloiksi ja jäähdytä ritilän päällä.

X