Reseptit 28.5.2015

Porkkana- appelsiinikeitto

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

6 isoa porkkanaa
2 perunaa
1 silputtu sipuli
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl öljyä
7 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 purkki kookosmaitoa
2 dl ruokakermaa
2 appelsiinin mehu
suolaa

Lisäksi

2 dl paksua jogurttiabasilikaa tai korianteria

Valmistusohje

Appelsiinin ja kookosmaidon maut sopivat hyvin yhteen porkkanan kanssa. Hyödynnä eilispäivän vaalea tai tumma leipä ja tee keiton seuraksi öljyssä rapeaksi paistettuja leipäkuutioita.

1. Kuori ja paloittele kasvikset. Kuullota inkivääriraastetta ja sipulia hetki öljyssä. Lisää kasvikset, vesi ja liemikuutiot. Hauduta ainekset pehmeiksi.

2. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito, kerma ja appelsiinimehu.

3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta.

4. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa ja/tai basilikaa. Tarjoa lisänä jogurttia ja krutonkeja.

Katso myös:

Linssi-porkkanakeitto

Fenkoli-porkkanakeitto

Porkkana-kookoskeitto ja inkiväärijogurtti

Kotiliesi: Samettinen porkkanakeitto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi