Reseptit

Porkkana-appelsiinikookoskeitto

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g porkkanaa
  • 1 kpl peruna
  • 1 kg iso sipuli
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 4 dl kookosmaitoa (rasvaa 6%)
  • 1 dl vettä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1.5 dl appelsiinin puristettua mehua
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • koristeeksi:
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja leikkaa peruna ja sipuli lohkoiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri. Nosta kasvikset höyrykattilan höyrytyssiivilään ja höyrytä kasviksia noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Soseuta kasvikset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito, vesi, suola, appelsiinin mehu ja raastettu kuori sekä basilika. Soseuta keitto tasaiseksi.
  3. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä vielä hetki. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka vettä. Ripottele pinnalle koristeeksi suikaloitua basilikaa. Tarjoa lisäksi juustolla päällystettyä täysjyväruisleipää.
X