Reseptit

Porkkana-härkäpapumureke

Porkkana-härkäpapumureke on kevyt, ruokaisa ja mukavan mausteinen. Kasvismureke maistuu lämpimänä tai kylmänä leikkeleenä vaikkapa leivän päällä.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkana-härkäpapumureke:

  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai 1⁄2 tl kuivattua jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl curry-mausteseosta
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 dl härkäpapurouhetta
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1/2 l porkkanasosetta
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Jogurttikastike:

  • 2 dl paksua jogurttia
  • 1 tl curry-mausteseosta
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Laita uuni 180 asteeseen ja voitele pitkä kakkuvuoka öljyllä. Sekoita jogurttikastikeainekset ja laita kylmään.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota paistinpannulla öljyssä. Lisää mausteet, sekoita joukkoon härkäpapurouhe ja kookosmaito.

3. Anna kiehahtaa ja lisää porkkanasose sekä maissitärkkelys. Tarkista maku ja kaada seos voideltuun pitkään kakkuvuokaan.

4. Laita uuni 1 tunniksi ja 15 minuutiksi, kunnes mureke on kypsää. Tarjoa mureke huoneenlämpöisenä. Koristele suolavedessä ryöpätyillä sesongin kasviksilla ja iduilla tai versoilla.

Katso myös: Linssimureke

Kotiliesi.fi: Mureke monella tapaa

X