Reseptit

Porkkana-kikhernesalaatti

Paahtuneessa porkkana-kikhernesalaatissa on arabialaista tvistiä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa porkkanaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (400 g/265 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • yhden sitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua korianteria

tahini-jogurttikastike

  • 1 prk (200 g) kreikkalaista jogurttia
  • 1 rkl tahinitahnaa
  • 0.5 tl jeeraa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 kpl puristettu valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Kuori ja viipaloi porkkanat reiluiksi paloiksi. Nosta uunivuokaan. Valuta päälle puolet öljystä. Nosta 200-asteiseen uuniin paahtumaan 10 minuutiksi.

Valuta kikherneet ja kaada vuokaan. Jatka paahtamista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat saanet hieman väriä.

Nosta vuoka uunista ja mausta ainekset suolalla, rouhitulla mustapippurilla, puristetulla valkosipulinkynnellä, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Valuta joukkoon loput oliiviöljystä ja lisää hienonnettu korianteri.

Kääntele ainekset sekaisin uunivuoassa ja nosta tarjoilukulhoon.

Tee porkkana-kikhernesalaatille tahini-jogurttikastike: Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua viileässä samalla, kun porkkanasalaattiseos hieman jäähtyy.

X