Reseptit

Porkkana-kookoskeitto ja inkiväärijogurtti

Täyteläinen porkkana-kookoskeitto tarjoillaan inkiväärijogurtin kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g porkkanoita
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1/2 tl currya ja jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 6 dl vettä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 tl suolaa

inkiväärijogurtti

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • ripaus suolaa

koristeeksi:

  • lehtipersiljaa
  • paahdettuja auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

 

  1. Valmista ensin inkiväärijogurtti. Sekoita jogurtin joukkoon raastettu inkivääri ja mausta seos suolalla. Notkista jogurtti pehmeäksi. Anna maustua viileässä.
  2. Kuori ja pilko porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia inkiväärin ja mausteiden kanssa hetken aikaa. Lisää joukkoon porkkanat ja kääntele hetken.
  3. Lisää joukkoon vesi. Anna keiton kiehua kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
  4. Soseuta keitto ja lisää joukkoon kookosmaito. Mausta suolalla. Anna keiton kiehahtaa höyryäväksi. Tarjoile inkiväärijogurtin kanssa. Koristele keitto lehtipersiljalla ja paahdetuilla auringonkukansiemenillä.
X