Reseptit

Porkkana-kurpitsapaistos

Porkkana-kurpitsapaistos sopii syksyiseen ruokapöytään. Lämmin lisuke viimeistellään tahinikastikkeella ja pinjansiemenillä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkana-kurpitsapaistos

  • 1 pieni myskikurpitsa
  • 200 g pieniä porkkanoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl curryjauhetta
  • 1 tl suolaa

Tahinikastike

  • 2 dl vegaanista kreikkalaistyyppistä gurttia
  • 2 rkl tahinia
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 50 g pinjansiemeniä

Valmistusohje

Porkkana-kurpitsapaistos tehdään helposti näin:

1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi.

2. Kuori porkkanat ja halkaise ne pituussuunnassa.

3. Laita kurpitsalohkot ja porkkanat laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita öljy, vaahterasiirappi, curry ja suola, ja kääntele seos kasvisten joukkoon vuokaan. Paahda 220-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia niin, että juurekset ovat napakan pehmeitä.

5. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja jätä tekeytymään.

6. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla kullanruskeiksi.

7. Ota kurpitsat ja porkkanat uunista, anna jäähtyä hiukan ja lusikoi päälle kastike. Viimeistele porkkana-kurpitsapaistos ripottelemalla pinnalle pinjansiemenet ja tarjoa.

Katso myös: Uunissa paahdettuna kurpitsa on parhaimmillaan – kokeile ihanaa kurpitsapastaa tai -keittoa tai leivo piirakka jenkkityyliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut myskikurpitsat – uunissa paahtaminen tuo kurpitsaan uskomattoman maun

X