Porkkana- linssisalaatti curryvinaigrettella
Pikkelöity punasipuli antaa mukavaa potkua ja raikkautta tähän masterchef Kira Åkerström-Kekkosen salaattiin. Voit lisätä porkkana-linssisalaatin joukkoon vaikka fetaa tai vuohenjuustoa. Myös avokado lisää ruokaisuutta.
Ainekset
Pikkelöity punasipuli
- 2 dl valkoviinietikkaa
- 4 rkl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl vettä
- 1 punasipuli, ohuelti suikaloituna
Linssit
- 1 1/2 dl keittämättömiä beluga- tai puy-linssejä
Vinaigrette
- 2 tl currymaustetta
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 3/4 tl suolaa
Lisäksi
- 4 isoa porkkanaa
- pestyjä porkkananaatteja
Valmistusohje
1. Aloita sipulin valmistus edellisenä päivänä. Kiehauta liemen ainekset ja kaada lämmin liemi sipulisuikaleiden päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sipulit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
2. Keitä linssit pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Suolaa keitinvesi vasta, kun keittoaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia. Linsseistä tulee kovia, mikäli suolaat ne heti alkuvaiheessa. Valuta ja huuhtele linssit kylmän veden alla.
3. Valmista vinaigrette. Paahda maustetta kuumalla paistinpannulla noin minuutin verran ja sekoita muiden ainesten kanssa.
4. Suikaloi porkkana ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin tai muun siivuttimen avulla. Sekoita linssit, porkkanat, pestyt ja hienonnetut naatit, sipulit ja vinaigrette kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippu-rilla.
Katso myös:
Kukkakaali-linssisalaatti, Ruoka.fi
Linssi-vuohenjuustosalaatti, Ruoka.fi
Etiopialainen linssisalaatti (Miser salatta), Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous