Reseptit

Porkkana- linssisalaatti curryvinaigrettella

Pikkelöity punasipuli antaa mukavaa potkua ja raikkautta tähän masterchef Kira Åkerström-Kekkosen salaattiin.  Voit lisätä porkkana-linssisalaatin joukkoon vaikka fetaa tai vuohenjuustoa. Myös avokado lisää ruokaisuutta.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Kira Åkerström-Kekkonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pikkelöity punasipuli

  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1 punasipuli, ohuelti suikaloituna

Linssit

  • 1 1/2 dl keittämättömiä beluga- tai puy-linssejä

Vinaigrette

  • 2 tl currymaustetta
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 3/4 tl suolaa

Lisäksi

  • 4 isoa porkkanaa
  • pestyjä porkkananaatteja

Valmistusohje

1. Aloita sipulin valmistus edellisenä päivänä. Kiehauta liemen ainekset ja kaada lämmin liemi sipulisuikaleiden päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sipulit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.

2. Keitä linssit pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Suolaa keitinvesi vasta, kun keittoaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia. Linsseistä tulee kovia, mikäli suolaat ne heti alkuvaiheessa. Valuta ja huuhtele linssit kylmän veden alla.

3. Valmista vinaigrette. Paahda maustetta kuumalla paistinpannulla noin minuutin verran ja sekoita muiden ainesten kanssa.

4. Suikaloi porkkana ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin tai muun siivuttimen avulla. Sekoita linssit, porkkanat, pestyt ja hienonnetut naatit, sipulit ja vinaigrette kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippu-rilla.

Katso myös:

Kukkakaali-linssisalaatti, Ruoka.fi

Linssi-vuohenjuustosalaatti, Ruoka.fi

Etiopialainen linssisalaatti (Miser salatta), Kotiliesi.fi

X