porkkana-pähkinädippi, juustoleipäset, paistettu chorizo
Reseptit

Porkkana-pähkinädippi

Tapaspöydässä hurmaa porkkana-pähkinädippi, ohuet juustoleipäset ja paahdettu chorizo.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g porkkanoita
  • 1 dl cashew­-pähkinätahnaa (esimerkiksi Biona)
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl chilikastiketta (esim. Srirachaa)

Lisäksi:

  • 70 g chorizoviipaleita

Valmistusohje

1. Keitä paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa ve­dessä. Anna jäähtyä haaleiksi.

2. Pane kaikki ainekset tehose­koittimeen ja jauha sileäksi. Tar­kista maku ja lisää mausteita tar­vittaessa. Porkkanadipin voi teh­dä valmiiksi edellisenä päivänä.

3. Pane chorizoviipaleet kylmälle pannulle ja paahda ne hitaasti ra­peiksi. Tarjoa sellaisenaan dipin ohessa tai pieniksi rouhittuina ja dipin päälle ripoteltuina.

Tarjoa lisänä juustoleipäsiä.

X